klinik
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum Kaplama
Yeterli diş dokusu olmayan ya da estetik olarak daha beyaz veya kendi diş şeklini beğenmeyen hastalara uygulanan, dişi çepeçevre belirli miktarlarda (En az 1.5mm) küçültülerek yapılan hem medikal hem de estetik bir işlemdir. Lokal anestezi altında hastanın acı hissi ortadan kaldırılarak yapılır. Diş küçültüldükten sonra hastaya laboratuvarda özel olarak hazırlanan akrilik bir malzemeden geçici diş yapılır. Bu hastanın hem hassasiyetinin olmamasını hem de gerçek dişleri gelene kadar günlük yaşamına devam etmesini sağlar.
-
İşte Zirkonyum Kaplamaların Birkaç Avantajı
Doğal diş rengine yakın, şeffaf bir görünüm sağlar ve dişlerin doğal parlaklığını yansıtır. - Zirkonyum Kaplama yüksek dayanıklılık sunarak uzun ömürlü bir çözüm oluşturur ve çatlama veya kırılma riski düşüktür.
- Sıcak ve soğuk hassasiyetini azaltarak konforlu bir deneyim sağlar.
- Yüksek dayanıklılık sunarak uzun ömürlü bir çözüm oluşturur ve çatlama veya kırılma riski düşüktür.
- Ağız dokularıyla uyumlu olup alerjik reaksiyon riski minimaldir.
Zrikonyum Kaplama
şu sıralamayla yapılır; İlk olarak altyapı prova yapılır. Dişlerin tam olarak diş eti sınırlarıyla örtüştüğü kontrol edilir ve aynı zamanda hastanın profilinden dikey boyutu ayarlanır. Bu durum hastanın orta yüzünün daha düşük veya olması gerekenden daha yüksek olmasını engelleyerek yaşlı görünümünün önüne geçer. Daha sonra bitim aşamasına geçilince hastayla beraber dişin rengi, şekli kontrol edilir. Ortak bir noktada buluşup gerekli düzenlemeler yapılır. İlk olarak geçici yapıştırılır ve yaklaşık 7-10 gün arası hastanın alışması beklenir. Her şeyden emin olduktan sonra da kalıcı olarak yapıştırılır. Düzenli olarak önce 6 ay daha sonrasında ise yılda 1 kere diş eti sağlığı açısından kontrollere çağrılır.